Torsk med champagneskum

1 röst
4

Torskrygg som serveras med brynt smör, krossat ägg och champagneskum. Receptet räcker till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl champagne
  • 1 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 4 små bitar torskrygg
  • smör
  • sockerärtor
  • 2 ägg
  • 1 citron
  • dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rimma torsken i tjugo minuter, temperera den i ugnen till 50 grader.
  2. Bryn schalottenlök och vitlök i smör, tillsätt champagne, reducera ner.
  3. Tillsätt grädde, fiskfond, salt och peppar.
  4. Bryn smör och hacka sockerärtor smalt, slunga dem i smöret.
  5. Koka ägg, krossa gulan och vitan för sig genom ett durkslag.
  6. Skär ut filéer av citron och plocka dillkvistar.
26 januari 2012
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept