Kycklinglevergryta med äpple
Kycklinglevergryta med äpple
10 ingredienser
Vart tog kycklinglevern vägen när man köper en hel kyckling? Den som brukade ligga i en påse inuti. Kycklinglever är så gott även bara stekt i sallader. Fråga efter lever från eko-fågel, det fi nns att tillgå. Glöm inte att köpa ekologiskt.
Ingredienser
- 450 g kycklinglever
- 4 persiljerötter, beroende på storlek
- 3 msk olivolja
- havssalt
- 140 g bacon (ekologiskt)
- 6 schalottenlökar (eller 2 bananschalottenlök)
- 2 äpplen (t ex Aroma eller Royal gala)
- 2 dl vatten
- 1 dl grädde
- svartpeppar, från kvarnen
Gör så här
- Skala och skär persiljerötterna längsgående. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö över havssalt. Baka dem i ugnen i 15 – 20 minuter på 180 grader.
- Skär baconet i 3 cm långa bitar. Knaperstek det och lyft ur pannan men spara fettet.
- Ansa och dela kycklinglevern i mindre bitar. Skala och strimla schalottenlöken.
- Stek kycklinglever och schalottenlök i baconfettet.
- Skär båtar av äpplena men behåll skalet. Tillsätt i grytan, häll på vatten
- och grädde och låt sjuda samman ca 5 minuter utan lock.
- Strö över det knaperstekta baconet och dra ett par varv med
- svartpepparkvarnen.