Bärpaj

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Bärpaj
8 ingredienser
30 min
En väldigt enkel bärpaj som blir klar på en halvtimme. Använd de bär som finns i trädgården eller frysen för tillfället!
Ingredienser
- 400 g blandade bär (eller 3-4 skalade och urkärnade äpple)
- 175 g smör, smält
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- malen kanel
- pärlsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut bär/äpplen i botten på en pajform och smält smöret i en kastrull.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll sedan på det smälta smöret och rör samman med händerna till en ganska lös deg.
- Platta ut bitar av degen och täck bären/äpplena.
- Strö på rejält med kanel och garnera med lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.