Grillat fläsk med rödbetssallad

Grillat fläsk med rödbetssallad
Foto: TV4

Grillat fläsk med rödbetssallad

0

11 ingredienser

Den här rätten med fläsk och hemmagjord rödbetssallad är väldigt enkel och väldigt god.

Se Carina och Ulrika i Middagstipset här!

Ingredienser

portioner4
  • 600 g rimmad bog
  • 400 g rödbeta
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g haricots verts
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 msk honung
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 100 g riven hårdost (t ex Prästost)
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Rödbetssallad: Koka rödbetorna med skalet på i 20 min, tills de känns mjuka.
  2. Häll av vattnet, skala betorna under rinnande vatten och skär sedan dem i klyftor.
  3. Koka bönorna i saltat vatten i 4 min eller tills de känns mjuka. Häll sedan av vattnet från bönorna och låt stå.
  4. Blanda citronskal, saft, honung och olja.
  5. Blanda alla ingredienser i en bunke, och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg sedan i de varma bönorna, de delade betorna, riven ost och kapris.
  7. Fläsk: Skiva det rimmade fläsket i ½ centimeter tjocka skivor.
  8. Grilla några minuter på varje sida tills fläsket har fått en fin färg.
  9. Servera sedan fläsket med rödbetsalladen.