Grillade lammkotletter med myntayoghurt och nakenhavre.

Grillade lammkotletter med myntayoghurt och nakenhavre.
Foto: TV4

Grillade lammkotletter med myntayoghurt och nakenhavre.

12 ingredienser

Den nygrillade lammkotletten blir bäst med en nakenhavresallad och syrlig myntayoghurt.

Se fler recept från

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

  • 8 lammkotletter (à cirka 100 g styck)
  • 6 dl nakenhavre
  • 1 gurka
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 kruka persilja
  • 2 limefrukter, finrivet skal och saft
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 kruka mynta
  • 4 dl yoghurt, tjock krämig
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka nakenhavren i osaltat vatten.
  2. Finriv skalet från limen, pressa ur saften, blanda med olja och honung.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Dela gurkan i mindre bitar, dela tomaterna och grovhacka persiljan.
  5. Häll av nakenhavren och blanda med de hackade grönsakerna.
  6. Häll i limedressingen och blanda runt.
  7. Blanda yoghurt och finhackad mynta till en dressing.
  8. Salta och peppra köttet och grilla på het grill i några minuter på varje sida.
  9. Servera med nakenhavresallad, myntayoghurt och nygrillat lamm.