Grillade lammkotletter med myntayoghurt och nakenhavre.

Foto: TV4
Grillade lammkotletter med myntayoghurt och nakenhavre.
12 ingredienser
Den nygrillade lammkotletten blir bäst med en nakenhavresallad och syrlig myntayoghurt.
Se fler recept från
Ingredienser
- 8 lammkotletter (à cirka 100 g styck)
- 6 dl nakenhavre
- 1 gurka
- 1 ask körsbärstomater
- 1 kruka persilja
- 2 limefrukter, finrivet skal och saft
- 0,5 dl kallpressad rapsolja
- 1 msk honung, flytande
- 1 kruka mynta
- 4 dl yoghurt, tjock krämig
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
- Koka nakenhavren i osaltat vatten.
- Finriv skalet från limen, pressa ur saften, blanda med olja och honung.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Dela gurkan i mindre bitar, dela tomaterna och grovhacka persiljan.
- Häll av nakenhavren och blanda med de hackade grönsakerna.
- Häll i limedressingen och blanda runt.
- Blanda yoghurt och finhackad mynta till en dressing.
- Salta och peppra köttet och grilla på het grill i några minuter på varje sida.
- Servera med nakenhavresallad, myntayoghurt och nygrillat lamm.