Lammkorv med palsternackspuré och räksallad

Foto: Tobias Rudberg
Lammkorv med palsternackspuré och räksallad
16 ingredienser
Gör din egen puré av palsternacka och en räksallad med gurka och äpple. Servera tillsammans med stekt lammkorv.
Ingredienser
- 4 lammkorvar
Palsternackspuré:
- 4 palsternackor
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 citron, saft
- 50 g smör
- 3 dl mjölk
- salt
- peppar
Räksallad med gurka och äpple:
- 0,5 dl ättika
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
- 0,5 gurka
- 1 svenskt äpple
- 1 schalottenlök
- 0,5 dl koriander
- 1 dl skalade räkor
Gör så här
- Palsternackspuré: Skala och dela palsternackorna grovt.
- Lägg palsternackan i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt salt.
- Lägg i vitlöksklyftorna och tillsätt citronsaft.
- Koka palsternacka och vitlök riktigt mjuka.
- Lägg smöret i en kastrull och sjud det tills det fått en gyllenbrun färg och luktar lite nötigt. Sila och låt svalna något.
- Häll av vattnet från palsternackorna och låt ånga av.
- Mixa palsternackan, vitlök, mjölk och brynt smör med hjälp av en kannmixer, till en riktigt slät puré. Smaka av med salt och peppar.
- Räksallad med gurka och äpple: Börja med att koka en lag av ättika, socker och vatten. Låt svalna något!
- Skala gurkan och dela på längden. Strimla gurkan fint.
- Skala och tärna äpplet.
- Finhacka lök och skär koriandern grovt.
- Vänd nu ihop gurka, äpple, lök, koriander och räkor tillsammans med ättikslagen.
- Dela och stek lammkorven i 5 min, eller tills den fått en fin färg.
- Servera med palsternackspuré och toppa med räksalladen.