Caramelli fylld med gorgonzola och päron

Caramelli fylld med gorgonzola och päron
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Caramelli fylld med gorgonzola och päron

16 ingredienser

Sandra Mastios pasta Caramelli med smakrik gorgonnzola och päron är som ljuv musik i munnen. En garanterat ny favorit bland pastaälskare!

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 300 g durumvetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 1 päron fast, skalat och finhackat
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk smör
  • 1 dl ricotta
  • 1 dl gorgonzolaost
  • 0,5 dl parmesanost, finriven
  • 1 krm muskot, färskriven
  • 1 krm svartpeppar, nymalen

Till toppingen

  • 100 g smör
  • 16 blad salvia
  • 12 valnötter, hackade
  • 1 citron, zest (rivet skal)

Gör så här

Pastadeg

  1. Blanda mjöl och salt och lägg det på en arbetsyta. Gör en urgröpning i mitten som rymmer äggen. Knäck äggen i urgröpningen och börja arbeta in dem i mjölet lite i taget med en gaffel. När blandningen börjar bli smulig går du över till att arbeta med händerna. Knåda degen till en fast pastadeg. Den ska inte smula men inte kladda. Fast men med ett stumt motstånd. Beroende på äggens storlek kan degen ev behöva mer fukt, då blöter du handflatorna med vatten och arbetar in det i degen.
  2. Knåda ca 5-10 minuter till och svep sedan in degen, formad till en boll, i plastfolie och låt vila minst 30 minuter men gärna över natten.

Fyllning

  1. Stek det finhackade päronet och löken i smör tills det blir mjukt men ej brynt. Lägg i en skål och låt svalna.
  2. Blanda ricotta, gorgonzola, parmesan, muskotnöt och svartpeppar till en jämn röra tillsammans med löken och päronen. Undvik att få med eventuell vätska från skålen. Fyll din pastadeg enligt önskemål. Koka snabbt.

Servering

  1. Bryn sedan smöret och lägg på slutet ner salvian så den steks i smöret.
  2. Lägg upp pastan, toppa med smöret, de hackade valnötterna och citronzesten.