Caprese i glas med vispad Mozzarella

Caprese i glas med vispad mozzarella Granarolo
Foto: Köket.se

Caprese i glas med vispad Mozzarella

9 ingredienser

25 min

Här har du sommarens bästa förrätt! Busenkelt och magiskt gott med marinerade tomater och krämig Mozzarella vispad med Stracchino.

Granarolo Mozzarella
Granarolo Mozzarella produkt NY 2024

Granarolo Mozzarella

En riktigt god Mozzarella gjord av 100% komjölk med ett mjukt, porslinsvitt utseende.

Läs mer

Ingredienser

portioner glas
  • 2 förp Granarolo Mozzarella [à 125 g]
  • 1 förp Granarolo Stracchino [à 170 g]
  • 1 msk vatten
  • 300 g små tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 kruka färsk basilika
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Halvera eller klyfta tomaterna och blanda dem i en skål med olivolja, vinäger och hackad basilika. Tillsätt svartpeppar och salt efter smak. Ställ åt sidan och låt marineras i cirka 20 minuter.
  2. Lägg Mozzarella och Stracchino i en mixer och mixa ihop till en slät kräm. Tillsätt lite vatten för att få en lite lättare konsistens. Smaka av med salt.
  3. Servera tomaterna i glas och toppa med Mozzarellakrämen. Ringla lite olivolja ovanpå och toppa med färsk basilika. Servera och njut!
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Italiensk sommarbricka Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer