Marinerade kycklinglår - Tak kalbi

Foto: Ulrika Pousette
Marinerade kycklinglår - Tak kalbi
13 ingredienser
Kycklingen har ju en ganska mild och neutral smak, men här piffar vi upp den ordentligt med mustiga, typiskt koreanska smaker. Lägg märke till ketchupen i det här receptet! Vi tycker den är en jättebra smaksättare som inte ska underskattas. /Byung-Soon och Byung-Hi
Receptet är beräknat för 4-6 personer.
Här hittar du
.
Ingredienser
- 1 kg kyckling, gärna lårfilé
marinad
- 1 dl ketchup
- 1 dl chajang, svart sojabönspasta
- 0,5 dl kodjochang, koreansk chilipasta
- 1 dl koreansk soja (eller japansk)
- 1 msk vitlök, pressad
- 1 msk ingefära, riven
- 2 msk strösocker
- 0,5 dl sesamolja
Serveras t ex med
- coleslaw
- salladsblad
- vita sesamfrön, rostade
- ris
Gör så här
- Skölj kycklingen och skär den eventuellt i mindre bitar, ca 4x5 cm.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
- Lägg i kycklingen.
- Låt marinera i 10-15 minuter.
- Grilla i ugn på 150 grader i 30 minuter eller stek i stekpanna på låg värme ca 20 minuter.
- Servera med ris och gärna Arirang coleslaw. Om du vill kan du lägga upp kycklingen i salladsblad och dekorera med rostade vita sesamfrön.