Sojainkokt potatis - Kamcha Jorim

1 röst
4
Sojainkokt potatis - Kamcha Jorim
Foto: Ulrika Pousette/Katy Kimbell

Det här är busenkelt att göra och potatisarna blir fylligare och smakrikare med lite koreansk touch. Använd gärna små potatisar, de tar åt sig smaken bättre.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 kg potatis
  • 0,5 dl koreansk eller japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm kodjokaro, koreanskt chilipulver

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i 2 x 2 cm stora bitar. Lägg potatisen i en kastrull med vatten och koka upp. Koka 10 minuter tills den är halvkokt. Häll av vattnet men lämna en liten skvätt kvar på botten av kastrullen. Lägg i resten av ingredienserna och koka upp på medelvärme. Koka 5–10 minuter tills det mesta av sojablandningen kokat in i potatisen. Servera rätten ljummen eller kall.
24 mars 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept