Burrito med stekt ostronskivling, krispig kål och jalapeñoaioli

Burrito med stekt ostronskivling, krispig kål och jalapeñoaioli
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Burrito med stekt ostronskivling, krispig kål och jalapeñoaioli

15 ingredienser

25 m

Alla borde älska burritos - det är enkelt, stört gott och mättande! I det här receptet är de fyllda med ostronskivling, råris, silverlök, grönkål, avokado och jalapeñoaioli. /Siri

Ingredienser

portioner
  • 2 dl råris, kokt
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 jalapeño
  • 1 silverlök
  • 2 rejäla nävar grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 limefrukt
  • 400 g ostronskivling
  • 2 stora vetetortillas
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 avokado
  • 2 dl ost, riven
  • 4 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka riset efter angivningar på paketet eller använd överblivet ris.
  2. Blanda majonnäs med jalapeño.
  3. Hacka silverlöken fint och riv grönkålen i mindre bitar. Blanda grönkål med olivolja och limesaft samt lite salt. Massera den väl i ca 1 minut.
  4. Riv ostronskivlingen i bitar och stek den på hög värme i rapsolja, tills den är krispig. Riv i vitlök på slutet.
  5. Skiva avokadon.
  6. Dela upp ingredienserna på de två tortillabröden och rulla ihop till två burritos. Klä i folie så de håller ihop och plocka med till lunchen eller picknicken. Dela på mitten och ät!
  7. Vill du spara till senare, plocka ur från folien och värm i mikron i ca 2 minuter.