Burrata med krasseolja, pistagenötter, krusbär och avokado

burrata
Foto: Frida Nilsson

Burrata med krasseolja, pistagenötter, krusbär och avokado

Av: Frida Nilsson

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

ca 60 m

Burrata som serveras med grön krasseolja, pistage, gröna krusbär, avokado och rostat surdegsbröd. Burrata är en mozzarella med ett krämigt inre bestående av en blandning av mozzarella och grädde. Supergott till förrätt!

Ingredienser

portioner
  • 2 burrata
  • 2 dl krusbär (gröna)
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl matolja
  • 1 kruka vattenkrasse
  • 1 avokado
  • 2 msk pistagenötter
  • 2 skivor surdegsbröd
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

garnityr

  • vattenkrasse
  • sotad purjolök

Gör så här

  1. Blanda samman krusbären med sockret, vänd runt, låt stå i rumstemperatur i 1 timme.
  2. Mixa samma vattenkrasse tillsammans med matoljan, tills ni får en djup grön färg, sila genom finmaskig sil.
  3. Dela burratan på mitten, salta och peppra, låt den komma upp i rumstemperatur.
  4. Riv sönder innandömet på surdegsbrödet och stek på medelhög värme i olivolja, tills den blir gyllene, avsluta med salt.
  5. Dela avokadon i cm stora oregelbundna bitar.
  6. Lägg upp i en djup tallrik, burratan i botten, slå på krasseoljan, en matsked krusbär, en fjärdedels avokado, en halv matsked pistagenötter, surdegsbröd och toppa med mer krasse och sotad purjolök (skär vita delen av purjolöken i strimlor och sota i ugnen vid 250° tills de är svarta, smula sönder).