• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Burgare fyllda med västerbottensost

Burgare fyllda med västerbottensost
Foto: Filip Poon
Filip Poon
Filip Poon

Burgare fyllda med västerbottensost

4 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Goda cheeseburgare som har en härlig fyllning av smält västerbottensost.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk västerbottensost, riven
  • 2 hamburgerbröd
  • 1 bifftomat, skivad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 romansalladsblad, finskuret
  • 2 västerbottensost, slice av
  • 2 msk ketchup
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Salta och peppra nötfärsen (ca 0,5 tsk salt), blanda försiktigt, dela upp den på fyra lika stora biffar. Tryck försiktigt in ett hål i vardera biff (obs: det ska inte bli hål, bara en liten grop) och lägg sedan den rivna västerbottenosten i gropen på två stycken, lappa sedan ihop biffarna med de två som inte har ost, och kapsla in den rivna osten mellan köttbiffarna.
  3. Stek biffarna på vardera sida ca 1,5 min i olja på hög värme, ställ sedan in dom i ugnen till en innertemperatur på 70 grader (ca 15 min).
  4. Montera sedan ihop burgaren: Bröd- ketchup - roman - bifftomat - burgare - västerbottenost - rödlök - svartpeppar -bröd.