Bulgursallad med nektarin och fetaost

koket.se
Bulgursallad med nektarin och fetaost
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Bulgursallad med nektarin och fetaost

14 ingredienser

30 min

En matig och prisvärd bulgursallad som är fylld med goda grejer som mättande linser, söt nektarin, krispig sallad och salt fetaost. Bjud den med en enkel yoghurtdressing smaksatt med vitlök.

Ingredienser

portioner
  • 4 nektariner
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl torkade belugalinser
  • 2 schalottenlökar
  • 5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 2 gemsallad
  • 150 g fetaost
  • 1 ask krasse
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda linserna med 1 msk olja när de är klara.
  3. Koka bulgur med buljongen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Riv ned vitlöken i yoghurten och salta. Låt stå. Ringla över lite olivolja på yoghurtdressingen vid servering.
  5. Skala och skiva schalottenlöken. Lägg den på ett stort fat. Strö över salt och ringla över olivolja. Riv över citronskal och pressa över saft från hälften av citronen.
  6. Dela, kärna ur och skär nektarinerna i smala klyftor.
  7. Riv salladen i bitar.
  8. Blanda bulgur och sallad med löken på fatet. Toppa med nektarinerna.
  9. Lägg linserna i en skål och toppa med feta och krasse. Servera med yoghurtsåsen.