Buffalowings blue cheese-dressing

POPULÄRT
Buffalowings blue cheese-dressing
Foto: Charlotte Gawell
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Buffalowings blue cheese-dressing

15 ingredienser

1 h 30 m

Kycklingvingar i en smakrik marinad som du enkelt steker i ugnen och sedan friterar blir riktigt gott. Servera med blue cheese-dressing och krispiga grönsaker och rätten blir oslagbar på buffébordet! Gör gärna en stor sats av marinaden. Den höga sockerhalten gör att den står sig i evigheter. Marinaden fungerar ypperligt som glaze till ribs, burgare och annat grillat.

Receptet är ur boken Mannerströms Berså, Norstedts.

Ingredienser

portioner bufféportioner

Buffalowings

  • 1 kg kycklingvinge

Marinad/sås

  • 0,75 flaska sweet chilisås
  • 0,5 dl tigersås
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • olja, till fritering

dressing

  • 120 g roquefortost
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1,5 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Servering

  • stjälkselleri (eller andra krispiga grönsaker)

Gör så här

Dressing

  1. Börja med dressingen, kalla såser smakar bäst om de får mogna en stund. Lägg samtliga ingredienser utom crème fraichen i en matberedare. Kör tills du får en slät kräm, tillsätt sedan crème fraichen. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt fram till servering.

Buffalowings och marinad

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg kycklingvingarna i en ugnsform. Baka dem tills köttsaften är klar, ca 25−30 minuter. Under tiden mäter du upp alla ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka ihop till en klistrig sås, rör med en slickepott i botten så att den inte bränner fast. Marinera vingarna i ljummen sås.
  3. Hetta upp frityroljan till ca 170−180 grader i en hög kastrull om du inte har en fritös (testa gärna med en bit vitt bröd). Ha alltid ett lock till hands när du ska fritera. Fritera vingarna i omgångar tills skinnet är riktigt frasigt. Lägg vingarna i en form och slå över resten av marinaden, vänd runt dem ordentligt.

Servering

  1. Servera vingarna varma med blue cheese-dressingen. Stavar av stjälkselleri eller andra krispiga grönsaker är gott till.