Brysselkål med ädelost och lingon

23 röster
15 m
6-8 bufféportioner
Brysselkål med ädelost och lingon
Foto: Tv4

Lättkokt brysselkål med smält smör, lingon, ädelost och valnötter. Gott och lättlagat tillbehör på julbordet!

Visa mer
15 m
6-8 bufféportioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 2 msk smör, smält
  • 1 dl lingon, tinade
  • 140 g ädelost
  • 1 dl valnötter, hackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela brysselkålen och koka i 5 minuter i rejält saltat vatten. Häll av och häll ut kålen på ett uppläggningsfat.
  2. Häll över lite smält smör. Smula över ädelosten.
  3. Strö över lingon och valnötter. Servera ljummen

Laddar fler recept...