Brysselkål med ädelost och lingon

Brysselkål med ädelost och lingon
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Brysselkål med ädelost och lingon

28

3 steg att laga

5 ingredienser

15 m

Lättkokt brysselkål med smält smör, lingon, ädelost och valnötter. Gott och lättlagat tillbehör på julbordet!

Ingredienser

portioner6 - 8 bufféportioner
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk smör, smält
  • 1 dl lingon, tinade
  • 140 g ädelost
  • 1 dl valnötter, hackade

Gör så här

  1. Dela brysselkålen och koka i 5 minuter i rejält saltat vatten. Häll av och häll ut kålen på ett uppläggningsfat.
  2. Häll över lite smält smör. Smula över ädelosten.
  3. Strö över lingon och valnötter. Servera ljummen
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer