Brynt Karl-Johansvamp på surdegstoast

Brynt Karl-Johansvamp på surdegstoast
Foto: Tv4
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Brynt Karl-Johansvamp på surdegstoast

9 ingredienser

15 m

Brynt Karl-Johansvamp på surdegstoast med inlagd lök och krondill blir en festlig macka att servera som förrätt eller enklare lunch.

Ingredienser

portioner
  • 1 silverlök (liten)
  • salt
  • vinäger
  • 4 karljohansvampar, delade och snittade för att de ska få mer smak (små fina)
  • smör (till stekning)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • krondill, plockade toppar
  • ost (Lagrad t.ex. Svecia)
  • gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Skiva löken så tunt som möjligt, krydda med salt och vinäger.
  2. Stek svamparna i smör, tills de får fin färg.
  3. Toppa rostat surdegsbröd med svampen, löken, krondill och riven ost. Lite gräslök är också gott på!