Brynt Karl-Johansvamp på surdegstoast

Brynt Karl-Johansvamp på surdegstoast
Foto: Tv4
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Brynt Karl-Johansvamp på surdegstoast

0

9 ingredienser

15 m

Brynt Karl-Johansvamp på surdegstoast med inlagd lök och krondill blir en festlig macka att servera som förrätt eller enklare lunch.

Ingredienser

portioner2
  • 1 silverlök (liten)
  • salt
  • vinäger
  • 4 karljohansvampar, delade och snittade för att de ska få mer smak (små fina)
  • smör (till stekning)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • krondill, plockade toppar
  • ost (Lagrad t.ex. Svecia)
  • gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Skiva löken så tunt som möjligt, krydda med salt och vinäger.
  2. Stek svamparna i smör, tills de får fin färg.
  3. Toppa rostat surdegsbröd med svampen, löken, krondill och riven ost. Lite gräslök är också gott på!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro handtag

Skapa ett personligt kök!

Belysning, köksö och handtag - här är tipsen till ett personligare kök

Läs mer