Bruschetta, My Feldts recept

2 röster
15 m
10 bitar
Bruschetta, My Feldts recept
Foto: TV4
15 m
10 bitar

Du behöver

  • 12 små tomater, svenska
  • 0,5 rödlök
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 2 msk äppelvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
  • 0,5 kruka basilika (eller annan ört som oxalis)
  • 5 skiva bröd
  • 1-2 klyfta vitlök (till bröden)

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg ner i en bunke.
  2. Finhacka löken och riv vitlöken. Gör en vinägrett på vitlök, lök, vinäger, olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg vinägretten i en burk med lock och skaka eller bara vispa om.
  4. Häll vinägretten över tomaterna. Riv ner citronskal och pressa över citronsaften om det behövs mer syra.
  5. Hacka basilikan och vänd i.
  6. Skiva brödet i skivor och halvera skivorna. Gnid in vitlöken i brödet och pensla på olivoljan. Rosta i panna eller i ugn tills det fått en härlig färg.
  7. Lägg tomaterna på brödskivorna. Garnera gärna med lite basilika.
11 november 2018