Bruschetta, My Feldts recept

Bruschetta, My Feldts recept
Foto: TV4
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Bruschetta, My Feldts recept

11 ingredienser

15 m

Det här är mat man blir glad av! Precis vad man är sugen på på sommaren - syrligt, lätt, enkelt och mycket grönsaker. /My Feldt

Ingredienser

portioner bitar
  • 12 små tomater, svenska
  • 0,5 rödlök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 msk äppelvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
  • 0,5 kruka basilika (eller annan ört som oxalis)
  • 5 skivor bröd
  • 1-2 klyftor vitlök (till bröden)

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg ner i en bunke.
  2. Finhacka löken och riv vitlöken. Gör en vinägrett på vitlök, lök, vinäger, olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg vinägretten i en burk med lock och skaka eller bara vispa om.
  4. Häll vinägretten över tomaterna. Riv ner citronskal och pressa över citronsaften om det behövs mer syra.
  5. Hacka basilikan och vänd i.
  6. Skiva brödet i skivor och halvera skivorna. Gnid in vitlöken i brödet och pensla på olivoljan. Rosta i panna eller i ugn tills det fått en härlig färg.
  7. Lägg tomaterna på brödskivorna. Garnera gärna med lite basilika.