Bruschetta med krämig bönröra

Zeta Bruschetta med krämig bönröra
Foto: Zeta

Bruschetta med krämig bönröra

16 ingredienser

15 min

Rostat surdegsbröd med vitlök toppas med en örtig, smakrik och helt vegansk bönröra!

Zeta BreOliv Mild
Zeta BreOliv Mild produkt

Zeta BreOliv Mild

Gjord på olivolja, perfekt bredbar konsistens och mild smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Bönröra

  • 0,5 förp Zeta Cannellinibönor Ekologiska (380 g)
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,25 rödlök, finhackad
  • 3 msk Zeta BreOliv Mild
  • 2 plommontomater, hackade
  • 3 msk Zeta Kapris små
  • 3 msk färsk persilja, hackad
  • 3 msk citron, saften
  • 0,5 tsk flingsalt

Servering

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • Zeta BreOliv Mild
  • 4 tomater, hackade
  • salt
  • peppar, nymalen
  • ärtskott

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till bönröran i en matberedare och mixa med korta intervaller ett par gånger. Röran ska vara lite chunky och inte helt slät.
  2. Rosta brödskivorna i ugn eller brödrost.
  3. Halvera sedan bröden och gnugga med en vitlöksklyfta så de tar smak.
  4. Bre bröden med BreOliv och lägg på bönröran.
  5. Hacka tomaterna och lägg ovanpå röran.
  6. Toppa med lite salt, peppar och hackade ärtskott.
TIPS!
Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Zeta medelhavspyramiden

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Läs mer