Cashew- och fetaostbröd
Cashew- och fetaostbröd
9 ingredienser
Gott bröd på buffén eller picknicken är viktigt. Det här är garanterat ett bra och annorlunda recept. Receptet räcker till ca 25 kuvertbröd.
Ingredienser
- 500 g vatten
- 150 g vetesurdeg
- 20 g jäst
- 725 g vetemjöl special
- 125 g finmalt rågmjöl
- 125 g honung
- 20 g havssalt
- 75 g fetaost
- 75 g rostade cashewnötter
Gör så här
- Blanda alla ingredienser utom saltet, fetaosten och nötterna. Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Tillsätt saltet. Arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Blanda i osten och nötterna. Låt degen vila i bunken i 1 timme.
- Forma degen till en avlång rulle. Dela den i ca 25 bitar och rulla bitarna till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt eller i små formar. Låt bröden jäsa i 1 ½–2 timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en tom plåt på nedersta falsen.
- Mjöla bröden. Ställ in dem i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten på den förvärmda plåten längst ned.
- Grädda bröden i 12–15 minuter.
- Låt bröden svalna på galler.