Bread pudding med russin

Bread pudding med russin
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Bread pudding med russin

8

10 ingredienser

1 h 15 m

Bread pudding serveras ofta på juldagen i Kentucky och kan passa bra även här hemma när vi tröttnat på våra traditionella julbordsrester.

Ingredienser

portioner1 kaka
  • 1 vitt bröd, gärna några dagar gammalt. (vetebröd)
  • 160 g strösocker
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk muskot
  • 5 dl standardmjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g russin (som ev. dragit i 0,5 dl rom, kan uteslutas)

Gör så här

  1. Skär brödet i 2,5 cm kuber och låt stå framme under natten.
  2. Sätt ugnen på 160 grader.
  3. Vispa upp 140 g socker med ägg, vanilj, salt och muskot i en stor skål. Vispa ner mjölk och grädde.
  4. Tillsätt brödkuberna och russinen och vänd runt dem i blandningen, låt stå 10 minuter så brödet får suga upp blandningen.
  5. Häll upp blandningen i en smörad, ugnsfast form. Strö över resten av sockret och baka i ugnen i 40 minuter.
  6. Låt svalna 30 minuter innan servering.