Branteviksblandning

koket.se
Branteviksblandning
Foto: Susanna Blåvarg
Malin Landqvist - porträtt
Malin Landqvist - porträtt

Branteviksblandning

12 ingredienser

1 dygn

"Ostronskivling har en bra konsistens och smak till blandningen. Tänk på att svampen ska förberedas en dag i förväg." /Malin Landqvist

Se Malin Landqvist laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 3 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 250 g ostronskivling

Kryddblandning

  • 1 rödlök (stor)
  • 1 knippe dill (ca 2 dl finhackad)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk citronpeppar
  • 3-4 bitar citronskal
  • 1 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 tsk vitpepparkorn

Gör så här

  1. Rör ihop ättiksprit, vatten och salt i en bunke. Skär svampen i breda bitar och lägg ner i lagen. Låt grava i kylskåp över natten, men gärna i ett dygn.
  2. Skala och finhacka rödlök och dill. Blanda med socker, citronpeppar och citronskal i en bunke.
  3. Bryt ner lagerbladet i en mortel och tillsätt kryddpeppar och vitpeppar. Mortla till grova smulor och blanda ner i bunken med citronpeppar och citronskal.
  4. Låt svampen rinna av väl i ett durkslag.
  5. Varva svamp och kryddblandning i en stor eller två mindre burkar. Börja och avsluta med kryddblandning. Låt marinera i minst ett dygn.