Branteviksblandning
Branteviksblandning
12 ingredienser
1 dygn
"Ostronskivling har en bra konsistens och smak till blandningen. Tänk på att svampen ska förberedas en dag i förväg." /Malin Landqvist
Se Malin Landqvist laga receptet

Ingredienser
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 3 dl vatten
- 2 msk salt
- 250 g ostronskivling
Kryddblandning
- 1 rödlök (stor)
- 1 knippe dill (ca 2 dl finhackad)
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk citronpeppar
- 3-4 bitar citronskal
- 1 lagerblad
- 1 msk kryddpepparkorn
- 1 tsk vitpepparkorn
Gör så här
- Rör ihop ättiksprit, vatten och salt i en bunke. Skär svampen i breda bitar och lägg ner i lagen. Låt grava i kylskåp över natten, men gärna i ett dygn.
- Skala och finhacka rödlök och dill. Blanda med socker, citronpeppar och citronskal i en bunke.
- Bryt ner lagerbladet i en mortel och tillsätt kryddpeppar och vitpeppar. Mortla till grova smulor och blanda ner i bunken med citronpeppar och citronskal.
- Låt svampen rinna av väl i ett durkslag.
- Varva svamp och kryddblandning i en stor eller två mindre burkar. Börja och avsluta med kryddblandning. Låt marinera i minst ett dygn.