Erik och Lotta kastar tillbaka Marianne Mörck till ungdomsåren på 60-talet. Då spenderade hon somrarna i England och givetvis bjuds det därför på: Fish & chips.
Skär fisken i portionsbitar och rimma i 1 liter vatten blandat med 0,5 dl salt i minst en timme, gärna längre.
Tvätta potatisen och skär den i stavar. Koka upp 2 liter vatten, 1 msk salt ättika. Tillsätt potatisstavarna och sjud försiktigt i ca 8 minuter. Slå bort vattnet och låt potatisen rinna av på hushållspapper.
Värm frityroljan till 160 grader. Fritera potatisen i 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper tills potatisen svalnat helt.
Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisen i 3 minuter och låt rinna av på hushållspapper före servering.
Vispa samman ingredienserna till frityrsmeten. Doppa den avrunna fisk i smeten och fritera i olja som är 180 grader i ca 2 minuter.
Svep in fisk och potatis i tidningspapper, salta generöst, skvätt över maltvinäger samt majonäs och ät ute på piren. Drick vettlösa mängder engelsk starkcider till.