Bookmaker på Gretchens vis

Bookmaker på Gretchens vis
Foto: TV4

Bookmaker på Gretchens vis

Av: Gretchen - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 m

Bookmaker toast med stekt oxfilé, smörstekta kantareller, senapssås och riven pepparrot.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor oxfilé (2-3 cm)
  • 150 g kantareller
  • 60 g smör
  • 2 landgångsbröd
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 dl färsk pepparrot, riven
  • 4 salladsblad

Gör så här

  1. Skär bröden diagonalt på längden, bred på lite smör och stek i en panna så de blir rostade. Lägg upp på fyra tallrikar.
  2. Blanda majonnäs, senap och bred över bröden. På med sallatsblad.
  3. Stek kantarellerna i smör.
  4. Salta, peppra och stek oxfiléskivorna på hög värme 2 min per sida (medium rare).
  5. Lägg upp oxfilén, toppa med pepparrot och kantareller.