Bookmaker på Gretchens vis

30 m
4
Bookmaker på Gretchens vis
Foto: TV4

Bookmaker toast med stekt oxfilé, smörstekta kantareller, senapssås och riven pepparrot.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 april 2016
30 m
4

Du behöver

  • 4 skivor oxfilé (2-3 cm)
  • 2 nävar kantareller
  • 60 g smör
  • 2 landgångsbröd
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 dl pepparrot, riven
  • 4 sallatsblad

Gör så här

  1. Skär bröden diagonalt på längden, bred på lite smör och stek i en panna så de blir rostade. Lägg upp på fyra tallrikar.
  2. Blanda majonnäs, senap och bred över bröden. På med sallatsblad.
  3. Stek kantarellerna i smör.
  4. Salta, peppra och stek oxfiléskivorna på hög värme 2 min per sida (medium rare).
  5. Lägg upp oxfilén, toppa med pepparrot och kantareller.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Beredningsskålar från kända varumärken

Beredningsskålar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept