Bönsallad med surdegskrutonger
Bönsallad med surdegskrutonger
16 ingredienser
30 min
En matig sallad med smaker från Italien som passar utmärkt som lättare middag eller varför inte på buffén. Gör gärna krutongerna på bröd som blivit lite torrt.
Se Mattias Kristiansson laga receptet

Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 1 rödlök, tunt skivad
- 70 g babyspenat
- 2 burkar färdigkokta kidneybönor (à 400 g)
- 10 soltorkade tomater, strimlade
- 1 dl oliver, halverade
- 0,5 dl sötmandel
Dressing
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 klyfta vitlök, riven
- 0,5 tsk chiliflakes
- salt
- svartpeppar
Surdegskrutonger
- 3 skivor surdegsbröd, i tärningar
- 2 msk olivolja
- salt
Gör så här
- Fräs löken i olivoljan så att den mjuknar och får fint med färg.
- Vänd ner spenaten och låt den fräsa med tills den släpper sin vätska och minskar i volym.
- Skölj bönorna och blanda med soltorkade tomater, oliver och mandel i en skål. Vänd ner löken och spenaten.
- Vispa ihop olivolja, balsamvinäger, vitlök, chili, salt och peppar i en skål. Vänd ner i salladen.
Krutonger
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vänd runt brödtärningar, olivolja och salt i en ugnsform. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills krutongerna har fått fint med färg. Rör runt då och då.
- Låt krutongerna svalna något och vänd sedan ner i salladen vid servering.