Grillade pilgrimsmusslor

Foto: Jan Bengtsson
Grillade pilgrimsmusslor
11 ingredienser
Pilgrimsmusslorna avnjutes tillsammans med sparris och serveras med citron-crème fraiche.
Ingredienser
pilgrimsmusslor
- 12 pilgrimsmusslor
- 2 buntar späd, grön sparris
- 1 dl olivolja
- 100 g mâchesallad
Citron-crème fraiche:
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk lindblomshonung
- 1 msk citronsaft, pressad
- 2 msk citronverbena eller citronmeliss, finstrimlad
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar, nymald
Gör så här
- Tänd grillen och låt kol eller briketter få fin grå glöd.
- Vispa crème fraichen lätt innan honung, citronsaft och citronverbena tillsätts.
- Droppa försiktigt i olivoljan under vispning.
- Salta och peppra.
- Pensla sparrisen med hälften av olivoljan och grilla den i cirka 4–5 minuter.
- Rulla runt sparrisen hela tiden så att den inte blir bränd.
- Trä upp pilgrimsmusslorna på spett.
- Pensla dem med resten av oljan och grilla i 1 minut på var sida.
- Servera pilgrimsmusslorna med sparris, små klickar av såsen och machêsallad.