Bönburgare med parmesanpotatis och het majo

koket.se
Bönburgare med parmesanpotatis och het majo
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Bönburgare med parmesanpotatis och het majo

19 ingredienser

40 min

Siris recept på en perfekt vegburgare gjord på bland annat bulgur och svarta bönor. Burgaren serveras med en kripsig sallad på lök och persilja, rostad parmesanpotatis och en het chilimajo.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Burgare

  • 1 burk färdigkokta svarta bönor
  • 2 dl kokt bulgur, gärna kall
  • 3 msk ströbröd
  • 3 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk japansk soja
  • neutral olja
  • 4 hamburgerbröd
  • 8 skivor cheddarost
  • 1 silverlök
  • 1 knippe färsk persilja
  • salt
  • peppar

Parmesanpotatis

  • 1 kg potatis
  • 50 g parmesanost

Het chilimajo

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk sriracha

Dijonmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och dela potatisen i klyftor.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olja och salta. Rosta i ugnen tills gyllene, ca 25 minuter.
  3. Skölj bönorna och mosa ihop dem ordentligt. Skiva salladslöken tunt och riv vitlöken. Blanda med bönorna.
  4. Blanda ned bulgur, ströbröd, soja, lite neutral olja samt salt och peppar. Låt smeten vila.
  5. Skiva silverlök mycket tunt och lägg i isvatten. Hacka persiljan grovt.
  6. Blanda majonnäs och sriracha i en skål. Blanda majonnäs och dijonsenap i en annan.
  7. Torka av silverlöken och blanda den med persiljan.
  8. Forma burgare av smeten. Stek dem gyllene i rapsolja på båda sidorna. Lägg på två skivor ost på varje burgare och låt den smälta. Lägg gärna på ett lock medan osten smälter.
  9. Ta ut potatisen och riv över parmesan.
  10. Bred dijonmajonnäs på bröden, lägg på burgarna och toppa med silverlök- och persiljesalladen samt burgarna.
  11. Servera burgarna med klyftpotatis och srirachamajonnäs!