Fredrik Erikssons Bohusgryta är underbar! Vilken fisksort du ska använda är upp till dig - antingen tar du den sort du gillar eller vad som finns att tillgå i fiskdisken!
Skala och skär ner alla grönsaker i storlek som en sockerbit. Fräs det i smör och olivolja.
Tillsätt örtstjälkarna, spar det fina till servering .
Tillsätt skalen och till sist kryddorna med tomatpuré och saffran. Fräs i några minuter och tillsätt sedan buljongen.
Koka fonden sakta i ca 20 min, låt den vila en stund med skalen och sila sedan av skalen.
Gryta
Skär grönsakerna fint och fräs det i smör och olivolja.
Till sätt vin och fonden och låt koka ner ca 30 min. Mixa soppan så att den blir lite simmig i konsistens.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Tillaga fisken enligt önskemål. Antingen koka eller stek.
Till servering
Servera fisken på ett fat på sidan så får var och en ta för sig till grytan.
Skala och strimla morötter och purjolök, fräs av dem sakta med lite smör 1 min och salta.
Garnera med strimlorna och färska örter.
Toppa grytan med räkorna.
Baguette
Dela vitlöken och gnid den mot baguetten så den blir som ett rivjärn. Skiva den i tunna skivor ca 4 mm och rosta dem gyllenbruna i olivolja ca 2 min på var sida.
Aioli
Blanda äggen vinäger, senap och vitlök. Vispa och tillsätt olja i fin stråle.