Blommor som går att äta – så här fint kan du göra!

Ros, viol, kamomill och syren, här är tipsen med ätbara blommor som du kan testa i sommar! För varför lägga blommor under kudden när det finns så mycket roligare saker att göra med dem?

Förutom tipsen nedan finns det många fler blommor i din (eller grannens) trädgård som går att äta. Pass på bara för besprutade varianter eller för vägkanten där bilar kör och hundar gör sin toalett så kan du gå loss och plocka finasta (och billigaste!) festpyntet.  Kolla hela listan på ätbara blommor här >>

1. Pynta kakan med blommor

Den här citronpajen som konditorn Tea Malmegård gjort är så fin att vi inte vet vad. Klicka på bilden för att komma till receptet!

2. Fint i buffésalladen

Den här vackra potatissalladen med gurkört borde vi snart hitta på en studentmottagning nära dig, eller hur?

3. Frysta blommor i drink och bål

Enkelt, fint och festligt med blommiga isbitar!

4. Vit chokladbräck med blommor

Enkelt, dekorativt och gott. Servera med glass och jordgubbar om du vill!

5. Kanderade rosenblad att strö på ALLT

Klicka på bilden för att se receptet. Busenkelt pynt!

Blommor i maten