
Vit chokladbräck med vårblommor, kokos, mynta och citron
Foto: Siri Barje
Du behöver
- 400 g vit choklad
- 1 citron, skalet
- 2 msk riven kokos
- några nypor havssalt
- 15-20 små penséer, gärna i olika färger
- 1 kruka mynta
Gör så här
- Smält chokladen över ett vattenbad tills den är helt smält.
- Häll upp på ett bakplåtspapper med en skärbräda eller stort fat under. Bred ut chokladen jämt.
- Riv över citronskal, strö över kokos och strö över saltet jämt över chokladen, medan den fortfarande är mjuk.
- Tryck sedan ut blommorna i ett ojämnt mönster över chokladen och lägg myntablad mellan.
- Lägg chokladen i kylen för att stelna och om du har plats, lägg den i frysen 15 minuter innan servering.
- Dela chokladbräcken vid bordet och servera jordbuggar och glass till!
1 april 2017
Laddar fler recept...