• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Blomkål- och jordärtskockssoppa med pancetta och macadamianötter

Blomkål- och jordärtskockssoppa med pancetta och macadamianötter
Foto: TV4

Blomkål- och jordärtskockssoppa med pancetta och macadamianötter

6 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g jordärtskocka
  • 1 blomkål
  • salt
  • peppar
  • 5 dl grädde
  • 20 g pancetta
  • 100 g macadamianötter
  • 100 g smör
  • 1 kruka färsk timjan

Gör så här

  1. Dela blomkålen i buketter och skala jordärtskockorna.
  2. Ta en stor kastrull, sätt på max på plattan och smält smöret tills det nästan blir brynt. Lägg ned blomkålen och jordärtskockorna och fräs i smöret tills de nästan får färg. Dra ned värmen och låt småfräsa och dra in smöret på låg värme.
  3. Häll på grädden och låt puttra på plattan i ca 10 min. Ta därefter en stavmixer och mixa grönsakerna och grädden till en len och tjock soppa. Salta och peppra och smaka av.
  4. Ta fram pancettan och skär den i halvcentimetertjocka skivor. Tänd grillen. Ta fram macadamianötterna och lägg på en grillbricka. Grilla pancettan tills den får fin färg och blir knaprig. Grilla nötterna på brickan tills de mjuknar en aning och får färg. Skär pancettan i små bitar.
  5. Häll upp soppan i skålar, toppa med pancetta och nötter samt en rejäl kvist timjan på toppen.
  6. Dryckestips: Rippon Savignon Blanc 2016