Blandad sparris med majonnäs och körvel

1 röst
4

Du behöver

Sparris

  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe vit sparris
  • spansk körvel

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 2,5 dl olja
  • 0,5 chili
  • 1 –2 msk citronsaft

Gör så här

  1. Blanda ett knippe gröna och ett knippe vita sparris. Skala de vita sparrisarna annars blir de hårda och träiga.
  2. Ångkoka sparrisen i ca 8 minuter. Häll upp på ett fat och strö över finhackad spansk körvel.
  3. Majonnäs
    Knäck äggen och lägg äggulorna i en bunke. Häll försiktigt i oljan i en tunn stråle samtidigt som du hela tiden vispar. Viktigt att ägg och olja har samma temperatur annars är risken stor att det skär sig.
  4. Smaksätt majonnäsen med citron och chili.
23 januari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept