Blåmusslor med fetaost, chili och citron

0 röster
30 m
6

Vinkokta blåmusslor med rostad vitlök, citron och chili blir riktigt smakrikt tillsammans med en härlig sås av fonden och smulad fetaost.

Visa mer
30 m
6
6 portioner

Du behöver

Musslor och sås

  • 2 kg blåmusslor, sköljda och skägget borttaget
  • 1 gul lök, skalad och skuren i bitar
  • 4 klyftor vitlök, skalad och skuren i bitar
  • 1 fänkål, skuren i bitar
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl vitvin
  • 5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • citronjuice
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 6 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 citron, zest och juice
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad

Servering

  • 100 g fetaost, smulad
  • 4 kvistar bladpersilja, finstrimlad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Musslor och sås
    Svetta hackad lök, vitlök och fänkål i rapsolja i en het kastrull utan att få färg.
  2. Vänd ner de sköljda och rensade musslorna och häll vinet över. Sätt på lock. Koka upp och koka tills musslorna öppnat sig, ca 1 minut.
  3. Lyft ur musslorna och sila fonden. Tillsätt grädde i fonden och reducera med 10 %. Mixa i kannmixer med smör. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  4. Topping
    Rosta den skalade och finhackade vitlöken i olivoljan på medelvärme tills gyllene. Tillsätt citronskal, finhackad chili och citronjuice. Ta av från värmen.
  5. Servering
    Lägg de nykokta blåmusslorna i skål. Mixa upp såsen med stavmixer och slå över musslorna. Toppa med vitlökdressing, smulad fetaost och finstrimlad persilja. Ät gärna med bröd till.
30 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...