Blåmusslor med brynt smör

Niklas Ekstedt SMK

Blåmusslor med brynt smör

6 ingredienser

20 m

Vinkokta blåmusslor med brynt smör och persilja är både festligt och lättlagat!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
  • 1 förp blåmusslor
  • olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 dl vitt vin
  • 3 msk smör
  • persilja (eller dill)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att tvätta blåmusslorna noggrant. Se till så att de öppna musslorna hamnar i soporna.
  2. Slå olja i en stor kastrull och tillsätt den hackade löken. Fräs löken på hög värme.
  3. Häll sedan i musslorna och vitt vin. Sätt på ett lock och låt koka på låg värme i cirka 10 minuter.
  4. Brynt smöret i en liten kastrull tills det får en nötaktig doft, var försiktig så att det inte bränns.
  5. Blanda blåmusslorna med det brynta smöret och finhackad persilja, det går även bra med dill.