Blåmusslor med brynt smör
Blåmusslor med brynt smör
6 ingredienser
20 m
Vinkokta blåmusslor med brynt smör och persilja är både festligt och lättlagat!
Ingredienser
- 1 förp blåmusslor
- olja
- 1 gul lök, hackad
- 2 dl vitt vin
- 3 msk smör
- persilja (eller dill)
Gör så här
- Börja med att tvätta blåmusslorna noggrant. Se till så att de öppna musslorna hamnar i soporna.
- Slå olja i en stor kastrull och tillsätt den hackade löken. Fräs löken på hög värme.
- Häll sedan i musslorna och vitt vin. Sätt på ett lock och låt koka på låg värme i cirka 10 minuter.
- Brynt smöret i en liten kastrull tills det får en nötaktig doft, var försiktig så att det inte bränns.
- Blanda blåmusslorna med det brynta smöret och finhackad persilja, det går även bra med dill.