Grillad fetaost från Lesvos

Foto: TV4
Grillad fetaost från Lesvos
9 ingredienser
15 min
En smakresa som här börjar på ön Lesvos i Grekland. Den går sedan vidare till Barcelona i Spanien med ett varmt stopp på Sicilien.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck: Nottage Hill Riesling. Artnr. 16426.
Ingredienser
- 400 g fetaost
- 2 tomater, skivade
- 2 fefferonis, strimlade
- 8 svarta oliver
- 2 tsk oregano
- färska myntablad
- svartpeppar
- 2 tsk citronsaft + rivet citronskal
- ev vitlöksbröd
Gör så här
- Tänd grillen.
- Riv av ett stort ark aluminiumfolie och vik det dubbelt.
- Lägg på hela fetabiten.
- Toppa med skivad tomat, oliverna och strimlad feferoni.
- Strö över oregano och några myntablad. Dra ett par varv med pepparkvarnen över. Riv lite citronskal över och pressa på några droppar av saften.
- Vik ihop ordentligt. Var noga med att försluta kanterna.
- Lägg på grillen i fem minuter.
- Servera gärna med vitlöksbröd.