Ljummen krämig avokadosoppa med crème fraiche och löjrom

4 röster
4

Lättlagad och god soppa, perfekt som förrätt på vintern.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 avokado
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 förp crème fraiche
  • 1 förp löjrom
  • örtsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Klyv och kärna ur två mogna avokador, mosa dem väl tillsammans med grönsaksbuljong. Använd gärna en mixer för att få den slät och krämig. Späd med mer buljong efter hand tills du har ca 1 1/4 liter.
  2. Värm på soppan något till den blir ljummen och smaka av med örtsalt och nymald svartpeppar. Rör sedan ned 1 dl lösvispad grädde.
  3. Häll upp i tallrik och klicka på lite crème fraiche och ovanpå det lite löjrom.
27 januari 2009

Laddar fler recept