Biff med lök, rödvin och tryffel

Tommy Myllymäki 2016

Biff med lök, rödvin och tryffel

8 ingredienser

En bra stekt entrecôte som serveras med mycket lök, reducerad vinsås och riven tryffel. Potatispuré smakar bra till. Det kan vara riktigt enkelt att laga lyxmat!

Ingredienser

portioner
  • 600 g biff (eller entrecôte av fin kvalitet)
  • 8 bananschalottenlökar, skivade
  • 2 dl kalvsky
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl portvin
  • 100 g tryffel
  • 100 g smör, till stekning

Servering

  • potatispuré

Gör så här

  1. Temperera köttet i god tid, ca 3-4 timmar innan stekning. Krydda med salt och bryn i omgångar i smör till fin yta. Stek ev. färdigt ugn på 80 grader till innertemperatur av 58 grader.
  2. Stek löken i 100 g smör tills gyllene, tillsätt portvin och rödvin och låt vinet koka in.
  3. Tillsätt kalvsky och låt koka ihop rejält till en tät sås med mycket lök.
  4. Servera köttet med massor av lök ovanpå och riv tryffel över. Om du vill servera med en potatispuré.