Ädelfiskens giftermål

Foto: TV4
Ädelfiskens giftermål
28 ingredienser
Ädelfiskens giftermål – öringmousse på rökt öring, crème fraiche, lime, chili. Ceviche på lax med mango, koriander, gurka. Serveras på salladsblad och förenas genom limecoulis.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Öringsmousse
- 300 g rökt öring
- 100 g färskost
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk limefrukt, saft
- 1 msk chilifrukt, finhackad
- 1 tsk salt
- peppar, nymald
- limeskivor
- persilja
- sallad
Laxceviche
- 0,5 kg tärnad laxfilé (fryst i ett dygn)
- 2-3 st lime, saft från
- 0,5 gurka, finhackad
- 1 röd chilifrukt, finhackad (utan frön)
- 1 mango, finhackad
- 2 salladslökar, finhackad
- 1 knippe koriander, finhackad
Limecoulis
- 1 purjolök, skivad
- 1 grön paprika, tärnad
- 1 dl vatten
- 2 msk limefrukt, saft
- 1 msk limefrukt, rivet
- 2 msk dill
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk grädde
- 1 msk strösocker
- salt
- vitpeppar
Gör så här
Öringsmousse
- Mixa allt till en krämig puré, lägg det i en spritspåse och spritsa rosor på ett salladsblad. Garnera med persilja och en limeskiva.
Laxceviche
- Låt alla ingredienserna marineras tillsammans i minst en halvtimme. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg cevichen på ett salladsblad och servera med toast.
Limecoulis
- Förväll purjolöken och paprikan i ca 5 minuter, sila bort det mest av kokvattnet men spara lite. Kör alla ingredienserna i mixern tills det blivit en len kräm, tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.