Berbisk apelsinsallad
Berbisk apelsinsallad
5 ingredienser
20 m
Fräsch apelsinsallad med dadlar, mandlar och kanel.
Marockanska apelsiner är väldigt söta och saftiga. De används ofta i sallader som serveras före eller efter en huvudrätt. Det här är en fräsch sallad som passar bra både mitt i sommaren och en mysig vinterkväll. /Markiz
Ingredienser
- 6 färska apelsiner, skalade, skurna i skivor på tvären
- 12 färska dadlar, urkärnade, skurna i tunna skivor
- 12 sötmandlar, skållade, skalade och hackade
- 1-2 msk apelsinblomsvatten
- 1 msk malen kanel
Gör så här
- Lägg apelsinerna på ett stort fat eller i en skål.
- Strö över dadlarna, mandlarna och en skvätt apelsinblomsvatten. Strö över kanel.
- Täck fatet och kyl salladen i minst 10–15 minuter.