Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Grillad marulk med fänkål och sommarlök
Grillad marulk med fänkål och sommarlök
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Bengt Sjöström
Från:
Nyhetsmorgon
7
ingredienser
Fest
Grilla
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
portioner
4 marulkfiléer (à 150 g)
1 fänkål
2 bakpotatisar
4 färsk rödlök
4 gula lökar
4 kvistar citrontimjan
olivolja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skiva bakpotatisarna. Pensla med olivolja och lägg dem på grillen. Sätt på locket.
Dela på fänkål och lök. Pensla fänkålen och lök med olja och lägg på grillen.
Sätt på locket igen. Vänd på och pensla grönsakerna med olja efter någon min.
Lägg fisken på bakpotatisskivorna, fänkål och lök på fisken och sätt en citrontimjankvist i varje fiskbit.
Låt detta baka under lock i ca 10–15 min. På detta sätt undviker du att fisken fastnar på grillgallret.
Serveras med lite rumsvarmt smör som smaksatts med citronsaft, salt och peppar.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut