Kantarellsoppa
Kantarellsoppa
8 ingredienser
35 min
Bäst smakar soppan om man gör den på kantareller man plockat själv! Men det går förstås lika bra att köpa på torget eller i butiken.
Ingredienser
- 1 l kantareller
- 4 schalottenlökar
- 1 msk matolja (eller smör)
- 0,5 l kycklingfond
- 0,5 l mjölk
- 3 dl grädde
- salt
- peppar
Gör så här
- Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts.
- Skala och hacka löken fint. Fräs den i matoljan utan att den tar färg.
- Lägg i de rensade kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat.
- Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev.
- Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna. Servera gärna med ett gott bröd och en god ost som tillbehör.