Skaldjurssallad med cognacsdressing
Skaldjurssallad med cognacsdressing
12 ingredienser
20 min
En fräsch sallad med färska skaldjur som toppas med en spännande cognacsdressing!
Ingredienser
- 12 havskräfta, skalade
- 100 g skalade räkor
- 1 dl kokta plockade blåmusslor
- 1 ev kokt skalad hummer
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl matyoghurt
- 2 msk cognac
- 1 msk skaldjursfond
- salt
- peppar
- 1 l salladsmix, sköljd, riven
- 0,5 dl vinaigrette till att dressa salladen med
Gör så här
- Skala räkorna och havskräftorna och plocka blåmusslorna.
- Blanda majonnäs med yoghurt och cognac. Smaka av med salt och peppar. Dressa salladen med vinaigrette och salta och peppra. Arrangera vackert med skaldjuren i små skålar eller på tallrikar och servera.