Skaldjurssallad med cognacsdressing

Skaldjurssallad med cognacsdressing
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Bengt Sjöström
Bengt Sjöström

Skaldjurssallad med cognacsdressing

12 ingredienser

20 min

En fräsch sallad med färska skaldjur som toppas med en spännande cognacsdressing!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 12 havskräfta, skalade
  • 100 g skalade räkor
  • 1 dl kokta plockade blåmusslor
  • 1 ev kokt skalad hummer
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 2 msk cognac
  • 1 msk skaldjursfond
  • salt
  • peppar
  • 1 l salladsmix, sköljd, riven
  • 0,5 dl vinaigrette till att dressa salladen med

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala räkorna och havskräftorna och plocka blåmusslorna.
  2. Blanda majonnäs med yoghurt och cognac. Smaka av med salt och peppar. Dressa salladen med vinaigrette och salta och peppra. Arrangera vackert med skaldjuren i små skålar eller på tallrikar och servera.