Beikudochizukeki, Japansk Cheesecake

Beikudochizukeki, Japansk Cheesecake
Foto: TV4

Beikudochizukeki, Japansk Cheesecake

Av: Richard - Nora/Lindesberg

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

1h

Japansk cheesecake med vit choklad, serveras med blåbärssås.

Dryckesförslag: Grönt te

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Cheesecake

  • 3 ägg
  • 145 g färskost
  • 130 g vit bakchoklad

Blåbärsås

  • 1 msk smör
  • 2 dl blåbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk sirap

Gör så här

Japansk cheesecake

  1. Separera äggulorna och äggvitan. Täck skålen med äggvita med plastfolie och låt stå i kylen. Spara äggulorna.
  2. Sätt ugnen på 170 grader.
  3. Lägg chokladen i en skål och smält sedan chokladen över ett vattenbad. Rör om tills den är helt smält.
  4. Tillsätt sedan färskosten till den chokladen och rör om tills den smält.
  5. Blanda de tre äggulorna i smeten.
  6. Vispa äggvitan tills den blir fast och blanda ned i smeten, lite i taget.
  7. Smörj en form och häll sedan ned smeten. Ställ formen på en bakplåt. Häll varm vatten på bakplåten.
  8. Grädda i 170 grader i ca 15 minuter. Ta sedan ned temperaturen till 160 grader och grädda i ca 15 minuter till.
  9. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå på eftervärme i ungefär 15 minuter.
  10. Ta slutligen ut kakan och strö över florsocker vid servering.

Blåbärsås

  1. Smält smöret i en liten kastrull på medelvärme, tillsätt sedan blåbär och socker och rör om. Ta gärna hjälp av en gaffel för att pressa sönder blåbären helt.
  2. Tillsätt sirapen och låt sedan såsen tjockna till.
  3. När såsen tjocknat silas den av för att få en slät sås utan blåbärsskal.
  4. Redo att serveras.