Beikudochizukeki, Japansk Cheesecake

Beikudochizukeki, Japansk Cheesecake
Foto: TV4

Japansk cheesecake med vit choklad, serveras med blåbärssås.

Dryckesförslag: Grönt te



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


6 september 2017
1h
4

Du behöver

Cheesecake

  • 3 ägg
  • 145 g färskost
  • 130 g vit choklad

Blåbärsås

  • 1 msk smör
  • 2 dl blåbär
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk sirap

Gör så här

  1. Japansk cheesecake
    Separera äggulorna och äggvitan. Täck skålen med äggvita med plastfolie och låt stå i kylen. Spara äggulorna.
  2. Sätt ugnen på 170 grader.
  3. Lägg chokladen i en skål och smält sedan chokladen över ett vattenbad. Rör om tills den är helt smält.
  4. Tillsätt sedan färskosten till den chokladen och rör om tills den smält.
  5. Blanda de tre äggulorna i smeten.
  6. Vispa äggvitan tills den blir fast och blanda ned i smeten, lite i taget.
  7. Smörj en form och häll sedan ned smeten. Ställ formen på en bakplåt. Häll varm vatten på bakplåten.
  8. Grädda i 170 grader i ca 15 minuter. Ta sedan ned temperaturen till 160 grader och grädda i ca 15 minuter till.
  9. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå på eftervärme i ungefär 15 minuter.
  10. Ta slutligen ut kakan och strö över florsocker vid servering.
  11. Blåbärsås
    Smält smöret i en liten kastrull på medelvärme, tillsätt sedan blåbär och socker och rör om. Ta gärna hjälp av en gaffel för att pressa sönder blåbären helt.
  12. Tillsätt sirapen och låt sedan såsen tjockna till.
  13. När såsen tjocknat silas den av för att få en slät sås utan blåbärsskal.
  14. Redo att serveras.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept