Beamajo - Mattias Larssons recept

Beamajo
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Beamajo - Mattias Larssons recept

16

10 ingredienser

20 m

Klassisk bearnaisesås görs på smör, här används i stället olja. Resultatet blir då en fantastiskt god majonnäs men med bearnaisens syrlighet och dragonsmak.

Recept från boken Fredagskockens bästa grilltillbehör av Mattias Larsson

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 0,5 msk dijonsenap
  • salt
  • 3 dl olja, med neutral smak
  • 2 msk dragon, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad

Reduktion

  • 1 schalottenlök
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • dragon- och persiljestjälkar

Gör så här

  1. Börja med reduktionen: Skala och finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med vinäger och vatten. Lägg också i stjälkar från dragon och persilja. Koka ner vätskan tills ca 2 msk återstår.
  2. Sila reduktionen och låt den svalna.
  3. Lägg reduktionen tillsammans med äggulor, dijonsenap och en rejäl nypa salt i en mixer. Starta mixern och tillsätt oljan droppvis. Mixa till en fin majonnäs. Smaka av om det behövs mer salt och blanda sedan ner örterna.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Supergod och krämig avokadopasta

Enkla tips!

Skapa nya rätter med resterna i kylen

Läs mer