Havsrulader från Nybrostrand

Havsrulader från Nybrostrand
Foto: TV4

Havsrulader från Nybrostrand

Av: Barbro Hellström Jansson

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

Sjörunga eller rödtunga är huvudingrediensen i detta recept. Gott och miljövänligt! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 600 g sjötunga, filéer (eller rödtunga)
  • 2 dl vitt vin (eller vatten)
  • 3 dl tärnad färsk svamp
  • 1 dl tunt skivad schalottenlök
  • 150 g grön sparris
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 200 g sockerärtor
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja

Saffransås

  • 1 tärning grönsaksbuljong + 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • Örtsås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk fiskfond, koncentrerad
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1,5 dl färska örter, valfria (t ex basilika, timjan, dragon, körvel)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skölj fisken och låt droppa av på hushållspapper. Tärna svamp, sparris och lök och fräs i stekpanna några minuter. Blanda ihop fräset med parmesanost och smaksätt med salt och peppar. Smör en eldfast form.
  2. Fördela röran på fiskfiléerna och forma till rulader och placera dem i formen. Häll över vin/vatten och sätt in i ugnen 30 min på 175 grader.
  3. Fräs sockerärtor och purjolök i olivoljan ca 3 min i pannan. Därefter lägg upp bädd på serveringsfatet.
  4. Koka upp vatten med buljongtärning och tillsätt crème fraiche och saffran, koka såsen i 3-5 min.
  5. Koka upp vatten och fiskfond, vispa ner creme fraiche och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar och färska örter.