Bao Buns med frasigt stekt kolja och srirachamajonnäs

Bao Buns med frasigt stekt kolja och srirachamajonnäs
Maria Zihammou profilbild ny
Maria Zihammou profilbild ny

Bao Buns med frasigt stekt kolja och srirachamajonnäs

14 ingredienser

30 m

"Fluffiga och ångade bröd som fylls med frasigt stekt fisk är mat att älska. För att få ett riktigt bra resultat panerar jag koljan med det asiatiska ströbrödet panko och steker fisken frasig. Härlig förrätt eller som snacks till en god drink." /Maria Zihammou

Ingredienser

portioner

Panerad kolja

  • 500 g kolja, utan skinn och ben
  • salt
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • neutral matolja, till stekning

Snabbpicklad gurka

  • 0,5 gurka
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk risvinäger
  • ca 0,5 krm chiliflakes (eller finhackad röd thaichili)

Servering

  • 8 bao buns
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk sriracha
  • 2-3 msk färsk koriander, grovhackad

Gör så här

Panerad kolja

  1. Skär fisken i mindre portionsbitar och krydda med lite salt på båda sidor.
  2. Knäck ägget i en bunke och vispa samman lätt med en gaffel. Häll ut på ett djupt fat.
  3. Fördela ut mjöl på en tallrik och gör samma sak med panko.
  4. Doppa fisken i mjöl, därefter i vispat ägg och avsluta med att doppa i panko. Lägg över på ett fat.
  5. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken frasig på båda sidor i några minuter. Lägg över på ett fat med hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.

Picklad gurka

  1. Skala och skär gurkan i tunna skivor.
  2. Lägg ner skivprna i en skål och blanda med socker, vinäger och chili. Blanda runt och låt marinera i minst 10 minuter.

Servering

  1. Tillaga bao bunsen enligt beskrivningen på förpackningen. Ånga dem gärna i en bambukorg över en kastrull med kokande vatten i ca 10 minuter eller använd ett durkslag.
  2. Blanda samman majonnäs med sriracha i en skål.
  3. Fyll bröden med någon matsked srirachamajonnäs, nystekt fisk och picklad gurka.
  4. Toppa med hackad koriander och servera direkt!