Bang Bang Iceberg

NYHET
koket.se
Bang bang iceberg ny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Bang Bang Iceberg

14 ingredienser

20 m

Här kommer en riktigt härlig kinesisk sallad gjord på krispig isbergssallad. Perfekt till biff och kyckling.

Se Erik Videgård laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner4 - 6

Dressing

  • 2 msk strösocker
  • salt
  • 2 msk soja (ljus)
  • 2 msk chingkiangvinäger
  • 6 msk tahinipasta
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk chiliolja, med sediment
  • 1 tsk sichuanpeppar, rostad

Servering

  • 8 sticklökar, vita delen
  • 1 isbergssallad, delad i 8 klyftor
  • kyckling, el valfritt kött
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • sichuanpeppar, rostad och mortlad
  • sesamolja

Gör så här

Dressing

  1. Lös upp socker och salt i soja och vinäger.
  2. Vispa ner tahinipastan lite i taget till en len dressing. Det är lätt hänt att dressingen separerar och blir grynig men tillsätt i så fall bara lite kallt vatten.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.

Servering

  1. Lägg upp sticklöken och salladen på ett fat och toppa med kyckling eller kött, såsen och sesamfrön på toppen.
  2. Om dressingen får stå ett tag innan servering kan oljan separera från tahinipastan, vispa i så fall bara upp dressingen med lite kallt vatten så går den ihop igen.