Wonton dumplings

Dumplings
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Wonton dumplings

Av: Stefan Svensson

Från: Bamba

16 ingredienser

30 min

Degknyten som fylls med köttfärs och kokas. Den syrliga salladen på gurka och inlagd ingefära och den sötstarka såsen med sweet chili och lime passar fint till.

Gari är ingefära som är inlagd i risvinäger, socker eller honung och salt. Vanligt som tillbehör till sushi.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp wontonplattor (eller gyozaplattor)
  • 100 g köttfärs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 salladslökar
  • ev cashewnötter

Sallad:

  • 0,5 gurka
  • 5 msk inlagd ingefära
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk mirin
  • 1 msk svarta sesamfrön

Sås:

  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl soja
  • 2 msk limefrukt, pressad

Gör så här

  1. Blanda färsen med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg lite färs i varje won ton blad eller gyozaplatta och vik ihop till små knyten.
  2. Koka knytena i en kastrull med vatten i cirka 5 minuter.
  3. Sallad: Skiva gurkan i breda strimlor på längden. Blanda den med övriga ingredienser i en skål.
  4. Sås: Blanda samtliga ingredienser till såsen och servera till.