Wonton dumplings

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Wonton dumplings
16 ingredienser
30 min
Degknyten som fylls med köttfärs och kokas. Den syrliga salladen på gurka och inlagd ingefära och den sötstarka såsen med sweet chili och lime passar fint till.
Gari är ingefära som är inlagd i risvinäger, socker eller honung och salt. Vanligt som tillbehör till sushi.
Ingredienser
- 1 förp wontonplattor (eller gyozaplattor)
- 100 g köttfärs
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 0,5 röd chilifrukt, hackad
- 1 msk hoisinsås
- 1 msk sesamolja
- 2 salladslökar
- ev cashewnötter
Sallad:
- 0,5 gurka
- 5 msk inlagd ingefära
- 1 msk risvinäger
- 1 msk mirin
- 1 msk svarta sesamfrön
Sås:
- 0,5 dl sweet chilisås
- 0,5 dl soja
- 2 msk limefrukt, pressad
Gör så här
- Blanda färsen med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg lite färs i varje won ton blad eller gyozaplatta och vik ihop till små knyten.
- Koka knytena i en kastrull med vatten i cirka 5 minuter.
- Sallad: Skiva gurkan i breda strimlor på längden. Blanda den med övriga ingredienser i en skål.
- Sås: Blanda samtliga ingredienser till såsen och servera till.