Balsamicomarinerade jordgubbar med mascarpone

Balsamicomarinerade jordgubbar med mascarpone

0

2 steg att laga

5 ingredienser

Söta jordgubbar marinerade i balsamvinäger är kanske en lite oväntad men väldigt lyckad smakkombination. 

Zeta mascarpone

Zeta tipsar!

Mascarpone är en klassisk italiensk färskost, mjuk och fyllig, med mild smak. Härligt gräddig med en mycket lätt, fin syrlighet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 l färska jordgubbar
  • 0,5 dl Zeta Balsamvinäger Invecchiato
  • 3 msk florsocker
  • 4 msk Zeta mascarpone
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Skölj, ansa och dela jordgubbarna. Lägg i en bunke och ringla över balsamvinäger. Tillsätt florsocker och rör om. Smaka av och tillsätt mer florsocker om jordgubbarna är för syrliga.
  2. Lägg upp i ett vackert glas eller skål. Lägg en klick mascarpone på toppen och garnera med mynta.
TIPS!
läs mer
Ciprianitårta

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler goda recept av Isabella Morrone

Läs mer