Balsamicomarinerade jordgubbar med mascarpone

Balsamicomarinerade jordgubbar med mascarpone

5 ingredienser

15 min

Söta jordgubbar marinerade i balsamvinäger är kanske en lite oväntad men väldigt lyckad smakkombination.

Zeta tipsar!
Zeta mascarpone

Zeta tipsar!

Mascarpone är en klassisk italiensk färskost, mjuk och fyllig, med mild smak. Härligt gräddig med en mycket lätt, fin syrlighet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 l färska jordgubbar
  • 0,5 dl Zeta Balsamvinäger Invecchiato
  • 3 msk florsocker
  • 4 msk Zeta mascarpone
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Skölj, ansa och dela jordgubbarna. Lägg i en bunke och ringla över balsamvinäger. Tillsätt florsocker och rör om. Smaka av och tillsätt mer florsocker om jordgubbarna är för syrliga.
  2. Lägg upp i ett vackert glas eller skål. Lägg en klick mascarpone på toppen och garnera med mynta.
TIPS!
Gratis matlagningskurs online!
Isabellas-kurs-contorni

Gratis matlagningskurs online!

Gå vår kurs med Isabella Morrone - Isabellas Italienska kök.

Läs mer