Bakad vitlökssvamp med balsamico och timjan

POPULÄRT
Bakad vitlökssvamp med balsamico och timjan
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Bakad vitlökssvamp med balsamico och timjan

10 ingredienser

40 m

”En enkel och smakrik vegansk rätt till julbordet eller buffén! Med vitlök, balsamico och timjan får svampen en härligt mustig smak. Kan göras med både små och stora champinjoner, om de är större än 4-5 cm så dela dem för bästa resultat.” /Kamilla Jönvik

Ingredienser

portioner
  • 600 g champinjoner (färska)
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 msk crema di balsamico
  • 3 msk tamarisoja (eller annan soja)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk torkad timjan
  • 1,5 tsk kokossocker (eller annat socker)
  • 0,5 tsk svartpeppar

Servering

  • 1 tsk färsk timjan, hackad
  • 1 tsk färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg svampen i en ugnsform, helst stor nog att låta svampen ligga i ett enkelt lager. Häll över övriga ingredienser och rör om så att svampen täcks av blandningen.
  3. Baka i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter tills svampen har en vackert karamelliserad yta. Rör om några gånger under tiden.